Savolaisten vankka ja toimiva yhteistyö henkilöstön liikuttamiseksi

5.12.2023

Osuuskauppa Suur-Savo on monitoimialayritys Etelä-Savon alueella. Henkilöstöä on noin 1300 ja kesällä lisäksi noin 1000 kesätyöntekijää. Henkilöstön työtyytyväisyys ja työhyvinvointi ovat tärkeitä asioita toiminnassamme. Vuosittain henkilöstön työhyvinvointiin käytetään yli 1,0 miljoonaa euroa.

Etelä-Savon Liikunnan ja Osuuskauppa Suur-Savon yhteistyöllä on pitkät perinteet, sillä olemme maakunnallisia yhteistyökumppaneita monien vuosien takaa. Olemme yhteistyössä järjestäneet monia liikuntatapahtumia ja liikuttaneet Etelä-Savon väkeä, mutta emme ole unohtaneet Osuuskauppaväen omaa työhyvinvointia.

Maaliskuussa järjestimme Mikkelin palloiluhallissa Osuuskaupan esihenkilöille tyhypäivän, jossa oli yhteisen WarmUpin jälkeen eri toimintarastit; mm. keppiä ja porkkanaa, tanssin taikaa ja tasapainoa ja ”savolaenen pesäpallo”.  Iltapäivän aikana oli myös mahdollisuus InBody mittaukseen ja moni kävikin mittauksissa. Mukana oli n 100 hlöä.

InBodyn uusintamittaus mahdollisuus oli syksyllä ja moni kävikin uusinta mittauksessa toteamassa, onko tapahtunut muutosta parempaan suuntaan vai onko tilanne pysynyt ennallaan.

Lokakuussa pidimme Osuuskaupan Gastropub Einon väelle tyhypäivän, johon osallistui pieni mutta erittäin aktiivinen ryhmä. Porukat osallistuivat innolla erilaisten kisailujen tehtäviin ja jokainen sai onnistumisen elämyksiä jossakin lajissa tai tehtävässä.

Marraskuussa ABC Pitkäjärven porukalle tehtiin InBody-mittauksia ja yhteispalaute mittaukseen osallistujille ja samalla myös muistutettiin ruokavalion ja ateriarytmin merkityksestä. Mittaustulokset aiheuttivatkin keskustelua tapahtuman jälkeenkin hyvässä mielessä. Mittausten jälkeen oli kisailut ja päivän päätteksi kehonhuoltoa ja rentoutus.

Erilaisia tuen muotoja työntekijän hyvinvoinnille

Osuuskauppa Suur-Savo panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Käytössä on ePassi, jota voi hyödyntää kulttuuriin, liikuntaan ja hyvinvointiin. Lisäksi on laajat työterveyshuollon palvelut sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus jokaiselle suursavolaiselle. Jokainen oma työyksikkö myös ottaa vastuuta oman yksikkönsä työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tähän on käytettävissä työryhmän omaa virkistysrahaa yhteishengen kohottamiseksi. Uusimpana etuna on ollut pari vuotta myös työsuhdepolkupyöräetu, joka on otettu hyvin vastaan. Tänä kesänä järjestimme fillarikisan, jossa kahdessa sarjassa kilpailtiin, kerrat tai kilometrit. Palkintona oli riihikuivaa rahaa puhtaana käteen, sillä työnantaja maksoi palkinnoista verot ja muut kulut.

Tekstin on kirjoittanut Liisa Haikonen Etelä-Savon Liikunta ry:stä sekä Tuula Lyytikäinen henkilöstöjohtaja Osuuskauppa Suur-Savosta.

Teidänkin työyhteisöönne enemmän liikettä, aktiivisuutta ja hyvinvointia . Panosta henkilöstöliikuntaan Buusti360 -ammattilaisten avulla. Oman alueesi Buusti360-vastaavan yhteystiedot löydät täältä.

Buusti360 – Liikettä ja hyvinvointia työyhteisöön henkilöstöliikunnan avulla.