Tukea ja buustia työhyvinvointiin maksuttomasta verkostosta

16.3.2023

Maksuton Buusti360 -henkilöstöliikuntaverkosto tarjoaa tietoa, tukea ja hyviä käytäntöjä

Henkilöstöliikuntaverkosto on Liikunnan aluejärjestöjen Buusti360 -hyvinvointiohjelman verkosto, jota toteutetaan sekä alueellisesti että valtakunnallisesti järjestettävin etätilaisuuksin, hybridinä ja/tai livenä. Osalla alueista verkosto toimii täyttä häkää, osa käynnistelee toimintaansa. Verkosto kokoontuu alueesta riippuen 1-5 kertaa vuodessa.

Verkostossa jaetaan tietoa työhyvinvoinnin uusista tuulista, keskustellaan ja sparrataan toisiamme työhyvinvointiasioissa sekä jaetaan työhyvinvoinnin hyviä käytänteitä. Lisäksi aluekohtaisesti toteutetaan mm. livetilaisuuksia, erilaisia haasteita tai toetaan osaa valtakunnallisiin haasteisiin kuten esimerkiksi Porraspäiviin.

Teemat ja sisällöt päätetään osittain yhdessä järjestäjän ja osallistujien kesken. Tapaamisiin sisältyy kerrasta riippuen esimerkiksi valtakunnallisia asiantuntija-alustuksia, yhteistä työstämistä tai työyhteisövierailuja. Myös työyhteisöillä on mahdollisuus isännöidä tapaamisia.

Työhyvinvointiverkosto, henkilöstöliikuntaverkosto vai henkilöstöliikuntafoorumi? Eri alueiden verkostoilla on omaleimainen nimensä, mutta sisältö ja tarkoitus on sama – tukea ja edistää työikäisten hyvinvointia.

Monipuoliset ja ajankohtaiset teemat – osallistu ja vaikuta


Verkostotapaamisissa ollaan ajankohtaisten ja monipuolisten työhyvinvoinnin teemojen äärellä. Kokoontumisissa on asiantuntijoina sekä paikallista osaamista että myös valtakunnan asiantuntijoita.

Poimintoina tapaamisten teemoista ovat mm. Henkilöstöliikunnan uunituoreen barometrin tuloksia, henkilöstöliikunnan trendit, uni ja palautuminen, istumisen haitat, paikallisia case -esimerkkejä onnistuneesta henkilöstöliikunnan toteuttamisesta, hyvien ja aktiivisten työpaikkakäytäntöjen jakaminen. Onpa toteutettu mm. hiihtokoulukin alueverkostojen yhteistyönä.

Tapaamisissa jaetaan myös tietoa ajankohtaisista webinaareista, tallenteista sekä kampanjoista tai haasteista ja sovitaan esim. haasteeseen osallistumisesta yhdessä. Lisäksi innostetaan toinen toisiamme sekä tutustutaan muihin työelämän toimijoihin. Toki virkistävää taukoliikuntaa unohtamatta.

Sinä voit vaikuttaa verkostotapaamisten teemoihin osallistumalla tapaamisiin. Teemat ja sisällöt päätetään osittain yhdessä järjestäjän ja osallistujien kesken.

Verkosto juuri sinulle? Liity mukaan!

Henkilöstöliikuntaverkosto on täysin maksuton työhyvinvoinnin asiantuntijoiden, työyhteisöjen edustajien ja kaikkien työhyvinvoinnista kiinnostuneiden kohtaamispaikka.

Liittyminen oman alueesi maksuttomaan työhyvinvointia edistävään verkostoon on erittäin helppoa Buusti360 -hyvinvointiohjelman verkkosivujen yhteydenottolomakkeella. Tervetuloa mukaan!

Verkoston tilaisuudet 2023 – Save the date

Alueelliset tilaisuudet:

Oman alueesi kokoontumiskerroista ja sisällöistä saat tietoa Buusti360-asiantuntijaltasi.  Osalla alueista valtakunnallinen lähetys on osa myös alueellista verkostotapaamista.


Valtakunnalliset tilaisuudet:

23.3. klo 13.15-13.45 ”Aktiivista työmatkaliikkumista”
Asiantuntijavieraana oleva ohjelmakoordinaattori Tanja Onatsu Liikkuva aikuinen -ohjelmasta avaa uusimman henkilöliikennetutkimuksen tuloksia sekä erilaisia palkitsemiskäytänteitä ja työsuhde-etuja aktiivisen työmatkaliikkumisen lisäämiseksi.

Voit liittyä tämän teams-linkin kautta.

to 21.9.2023 klo 13.00-14.30*
Teema tarkentuu lähempänä.

Lisätietoja Buusti360⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin”, Työterveyslaitoksen laskelmien mukaan.

Miksi työhyvinvointiin kannattaa sijoittaa? Työhyvinvoinnilla on merkittäviä vaikutuksia yrityksen toimintaan, tuottavuuteen ja tulokseen. Työelämän muutoksissa tarvitaan vahvaa osaamista, sitoutunutta henkilöstöä ja uudistumiskykyä. Oikein kohdistetuilla toimenpiteillä säästetään resursseja ja saadaan mitattavia tuloksia. Hyvinvoiva työyhteisö on toimintakykyinen ja tehokas!

Tervetuloa mukaan oman alueesi verkostoon!

Alueesi yhteystiedot löytyvät täältä.

Kirjoittaja: Sanna Saarinen, terveysliikunnan kehittäjä. Kymenlaakson liikunta ry.