Ovako Imatran ja EKLU:n yhteistyö

9.5.2023

Ovako Imatra Oy Ab on imatralainen terästehdas. Ovako Imatran tehtaalla työskentelee noin 550 työntekijää. Ovako Imatra on Imatran 3. suurin työnantaja sekä Kaakkois-Suomen suurin metallialan yritys.

Ovako haluaa panostaa henkilöstön työhyvinvointiin monella eri tavalla. Uusia tapoja ja avauksia lähdettiin etsimään Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n (EKLU) kanssa kevättalvella 2023.

Ovako Imatran ja EKLU:n yhteistyö lähti käyntiin Ovakon yhteydenotosta ja tarpeesta työhyvinvointipalveluille. Ensimmäisessä yhteistyötapaamisessa liikunnan aluejärjestö esitteli omaa Buusti360 -työhyvinvointipalvelun tarjontaa. Heti tapaamisen alussa lähdettiin yhdessä pohtimaan yritykselle sopivimpia palveluja. Buusti360-paketti alkoi rakentumaan ja paketoitui fyysisen kunnon mittausten ja liikuntakurssien muotoon.

Turvallisuutta ja työhyvinvointia työssä

Ovako Imatra järjesti työntekijöilleen Turvallisuus ja työhyvinvointipäivän huhtikuussa 2023. Paikalla tapahtumassa oli turvallisuus- ja pelastusalaa sekä yrityksen työterveyden edustajia. Tapahtumassa pääsi myös tutustumaan ja testaamaan erilaisia sähköpyöriä ja polkupyöriä.

EKLU oli mukana tekemässä henkilöstölle InBody-kehonkoostumus- ja puristusvoimamittauksia. Päivän aikana yli 60 työntekijää halusi lisätietoa omasta fyysisestä kunnosta ja osallistui kehonkoostumusmittaukseen.

Kehonkoostumusmittauksen palautelomake käytiin jokaisen työntekijän kanssa läpi.

Juoksukoulusta ja kuntosalikurssilta eväitä

Ovakon haaveena oli pystyä järjestämään henkilöstölle mahdollisuus oman fyysisen kunnon ylläpitoon ja edistämiseen. Ratkaisuksi päätettiin perustaa Ovakon oma juoksukoulu ja kuntosalikurssiryhmä, joiden toteuttamisesta EKLU vastaa. Yrityksen tehdasalueelta löytyy oma kattava kuntosali, jonka käyttöä pyritään lisäämään kuntosalikurssiryhmän avulla.

Tulevaisuus näyttää, mitä kaikkea EKLU:n ja Ovakon alkanut yhteistyö saa aikaan ja millaisena se jatkuu tulevina vuosina. Alku vaikuttaa ainakin erittäin lupaavalta!

Kirjoittanut Karoliina Ahtiainen, EKLU ry


Yksi Buusti360 -hyvinvointipalveluiden työkaluista on SAT-kartoitus. Kartoituksen avulla voidaan kartoittaa henkilöstöliikunnan tilaa ja luoda suunnitelma henkilöstöliikunnan edistämiseksi. Nyt koodilla SAT23 kartoituksesta 15 % alennus 30.6.2023 asti. Lue lisää.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠