Luennot ja koulutukset

Luennot ja koulutukset ovat tiivis tietopaketti työyhteisön työhyvinvointiin liittyvistä teemoista, kuten ergonomiasta, palautumisesta, työssä jaksamisesta ja liikkeen lisäämisestä. Luennot ja hyvinvointivalmennukset sopivat esimerkiksi osaksi tiimin, johtoryhmän tai osaston omaa kuukausikokousta. Luentojen ja työpajojen yhdistelmät ovat tehokas tapa lisätä kiinnostusta omaa terveyttä kohtaan.

Luennot ja niiden pituus räätälöidään teidän tarpeidenne ja aikataulujenne mukaan. Luentoihin voidaan joustavasti yhdistää myös käytännön liikuntaa, esimerkiksi 45 minuutin luento + 30 minuuttia ohjattua liikunta. Parhaiten kiinnostuksen omaan hyvinvointiin herättää esimerkiksi Inbody-kehonkoostumusmittausten ja luennon yhdistelmä.

Esimerkkejä luentoteemoista:

Buustia ravinnosta

Meistä moni on kokeillut eri dieettejä painon pudottamiseksi, mutta tutkimusten mukaan pysyvät elintapojen muutokset ovat painonhallinnan perusta. Syömällä oikein ja oikeaan aikaan voi hallita painoa rennosti suuremmin stressaamatta, parantaa unta ja nopeuttaa palautumista.

Hyvä ateriarytmi ja tasokas ravinto on kaiken perusta. Ruokavalion kulmakivi on monipuolinen perusruoka, joka sisältää runsaasti kasviksia. Tämä yhdistettynä tasaiseen ruokailurytmiin vähentää napostelua. Kun ajatukset jääkapista vähentyvät, on se merkki siitä, että perustekemisesi on oikealla linjalla.

Ravintoluento käsittelee painonhallinnan perusteita ja ohjaa kuulijat löytämään oman tavan elintapamuutoksiin.

Uni ja palautuminen

Työrytmi on monissa ammateissa joskus epämääräinen. Hyvälaatuinen uni antaa hyvän työvireen. Kun työ- ja yksityiselämän rajat hämärtyvät, voi siitä johtuva stressi heikentää unen laatua.

Jos työ tai muut tekijät häiritsevät palautumista ja unta, ne rikkovat tärkeän levon ja rasituksen rytmin, joka on osa biologista järjestelmäämme.

Työntekijälle tämä tarkoittaa ongelmia keskittymistä vaativissa tehtävissä ja vaikuttaa myös mielialaan ja muihin asioiden hallintaan.

Miten palautumista voi parantaa?

Liikunta työhyvinvoinnin tukena

Liikunnan tutkitut terveysvaikutukset ovat selkeitä. Liikunta lisää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Säännöllinen kohtuutehoinen liikkuminen tuo positiivista energiaa ja saa voimaan paremmin.

Jos haluat parantaa mielialaa, terävöittää ajatuksia sekä palautua ja nukkua paremmin, on aika pohtia, mitkä ovat tämänhetkiset arvosi ja onko liikunta luonnollinen osa arkeasi.

Uusi normipäivä -työpaja

Uusi normipäivä on työpaja, jonka avulla löydätte juuri teidän työyhteisöönne sopivia tapoja lisätä liikettä ja aktiivisuutta työpäivään.

Työpajan tuloksena

  • Ajatus kulkee paremmin.
  • Uupumuksen ja stressin kokemukset vähenevät.
  • Tuotteliaisuus kasvaa.
  • Palautuminen tehostuu.
  • Työn imu lisääntyy.

Uusi normipäivä on erinomainen ohjelmanumero esimerkiksi työhyvinvointipäivään. Työpaja koostuu johdatuksesta aiheeseen sekä yksilö- ja ryhmätyöosuudesta.