Pieni ja hento ote - vai rento?

9.4.2024

Innostaminen on vaikea laji. Oulun kaupunki valitsi rennon otteen, kun pohti millaisella otteella lähestyisi henkilöstöään tarttumaan arjen haasteisiin ja omaan hyvinvointiin. Dave Lindholm laulopi pienestä ja hennosta otteesta, sitä ajatusta hyödynnettiin myös Buusti360-kiertueella. Tärkeintä oli kohdata ihmiset heidän omassa ja turvallisessa työympäristössään, pysähtyä hetkeksi tärkeiden asioiden ääreen ja kysyä kaikilta, miten sinulla menee?

”Miten niin jalat maassa?” Elämäntapamuutosten ympärillä ei yleensä liikuta avaruustieteen perimmäisten kysymysten äärellä vaan perusasioiden, jotka tuntuvat useimmille meistä itsestäänselvyyksiltä. Menestyjät osaavat tehdä näistä itsestäänselvyyksistä voittavia valintoja, siksi henkilökohtainen itsestäänselvyyksien läpikäynti auttaa vahvistamaan positiivisten valintojen tekemistä.

Mitä tehtiin?

Tasalaatuista, mutta yksilön tarpeen mukaista sisältöä oikealle kohderyhmälle. Toiminta tavoitti juuri ne, jotka halusimme kohdata. Pelkällä BMI-rajauksella saimme tavoitettua juuri oikean kohderyhmän. Tapaamisissa ei jaettu maratonohjelmia eikä tiukkoja dieettiohjeita vaan kannustettiin arjen pieniin valintoihin.

Buusti360 – valmentajien kanssa suunniteltiin yhteistyössä ”käsikirjoitus” joka muodosti keskustelurungon jokaiseen tapaamiseen. Käsikirjoituksen sisältö perustui tutkittuun tietoon ja sen vertaamiseen asiakkaan arkeen. 

Mitä toimenpiteitä tehtiin:

  • henkilökohtaiset keskustelut
  • halukkaille hyvinvointimittaukset
  • Buusti360-luennot ja webinaarit koko hankeajan
  • Oulun kaupungin omat tukitoimet

Kiertueen suunnittelu, organisointi ja toteutus sujuivat mutkattomassa yhteistyössä. Vastuullani oli koordinoida neuvontapisteet, johon Buusti- valmentaja saapui InBody laitteen kanssa sovittuna aikana. Puolen vuoden välein kävimme palautekeskustelun ja reagoimme esille tulleisiin kehittämisideoihin.

Arjen läpikäynti luo usein sen tarvittavan pienen, hennon ja rennon otteen, joka vie hyvinvoinnin ladulla eteenpäin.

Tekstin kirjoittanut: 

Nina Ylitalo, työhyvinvointiasiantuntija Oulun kaupunki, Buusti360 – kiertue 2021–2023